Historien om Smaffelutions (Julies historie)

Historien om Smaffelutions (Julies historie)

Det hele startet da denne jenta fra Sør-California flyttet til Norge i 1997. Mangelen på ferske sesongprodukter og tilgang til hennes kjente smoothies ga henne en idé om å starte sin egen smoothiebutikk. Smoothies eksisterte ikke i Norge på den tiden. "Hvor fantastisk ville det ikke være å være en av de første til å introdusere dette konseptet i Norge?!" tenkte hun.

År ble brukt på å eksperimentere og komme opp med forskjellige smoothie-kombinasjoner. Men på grunn av mangel på selvtillit og forretningskunnskap, forlot smoothie-idéen aldri kjøkkenet.

Spol frem til 2004, smoothies ble introdusert i Norge og ble etter hvert veldig populære. Smoothies ble raskt en husholdningsfavoritt, tilgjengelig nesten overalt, så ønsket om å starte et smoothie-konsept ble mindre attraktivt.

Etter hvert som denne California-jenta fortsatte å bo og tilpasse seg i Norge, begynte hun å studere ernæring og til slutt begynte å jobbe. Hun fortsatte å eksperimentere med oppskrifter og fant næringsinnholdet i (plante)mat ekstremt fascinerende. Smoothies, en perfekt måte å kombinere frukt, grønnsaker og nesten hva som helst, var en flott og enkel måte å holde seg sunn på. Men smoothies var ikke noe nytt lenger. Det måtte være noe mer oppfinnsomt.

På dette tidspunktet begynte jeg å jobbe minst en time unna hjemmefra og dro hjemmefra ganske tidlig. Jeg trengte noe jeg enkelt kunne spise på farten. Siden jeg ikke var en stor brødspiser, begynte jeg å eksperimentere med forskjellige vaffeloppskrifter, og wow! Vafler var akkurat som smoothies – du kan blande nesten hva som helst sammen. Enda bedre, vafler er fast føde, så de metter enda bedre enn flytende smoothies! (Dette var viktig for noen som alltid er sulten 😅). Dette, mine venner, var da "Smaffelen – den smarte vaffelen" ble født! Lag en batch og frys dem, så alt du trenger å gjøre før du forlater huset var å ta en ut, putte den i brødristeren, og voilà, et varmt, næringsrikt måltid på farten!

Men igjen, på grunn av mangel på selvtillit og forretningskunnskap, forble Smaffels på kjøkkenet.

Årene gikk, men det gikk ikke en dag uten at Smaffels var en del av dagen. Dette var min lidenskap, så en dag bestemte jeg meg for å gjøre noe med det og komme meg ut av kjøkkenet! Hva var jeg så redd for? Å bli kritisert? Ja, det var jeg, men vet du hva? Jeg føler meg så trygg på dette og tror virkelig på det, at jeg kan håndtere og forsvare enhver kritikk som blir rettet mot meg. Så la oss gjøre dette… men hvor begynner jeg? Jeg vet det! Jeg vil arrangere en bli kjent med meg og mitt Smaffel-konsept sammenkomst! Jeg planla og laget informasjon som jeg delte ut (for det meste til folk jeg kjente), men også til de så hyggelige og høflige Sultan og Paolla, som på den tiden jobbet i en dagligvarebutikk jeg ofte handlet på. De likte konseptet.

En håndfull mennesker kom til arrangementet mitt, og det var her jeg fikk tilbakemeldinger, som heldigvis for det meste var positive. Dette var anerkjennelsen jeg trengte, og fra den dagen tenkte jeg utenfor kjøkkenet mitt 👍.

Noen år til gikk, fortsatt i kontakt med Sultan og Paolla, men timingen var ikke riktig ennå.

Februar 2024 – tiden var inne! Dette drømmeteamet var klart!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.